În 2021, vacantele preferate ale românilor au fost în România.Și în 2020 și în 2021, trendul de a alege țara și a cunoaște noi zone a fost unul care a crescut. Datorită pandemiei și pentru că suntem norocoși cu zone care fac alte țări să ne invidieze: avem mare, munte, delta, orașe în stiluri art nouveau, castele, palate și conace, lăcațe de cult și alte monumente vechi de sute de ani.
Așadar, pentru un weekend când căutați o nouă destinație, vă invităm la Galați. Mai jos, un circuit propus de gazda dvs. Orient Hotel.
Din pat, la plimbare și scăldat
Ne plac vacanțele în care apucăm să umplem telefoanele de amintiri, dar picioarele se relaxează și ochii se bucură. La Galați, vă propunem 3 activități care să combine toate cele 3 elemente de mai sus, cu unul BONUS.
- Faleza – plimbarea clasică în orașul de lângă Dunăre.
O plimbare mai în natură decât la muzeu, cu 30 de hectare amenajate pentru romantism, sport, picnicuri. Cu o lungime de aproape 4 km, faleza oferă vizitatorului cadre cu fluviul și cu munţii Dobrogei. Poți alege să reîncarci bateriile la restaurantele din zonă și să admiri opere de artă ca sculpturile metalice realizate în anii 70. Oprește-te pentru o fotografie și în parcul La Elice.
2. Monumentele istorice si culturale ale Galațiului – pași înapoi în timp.
Treci prin istorie cu vizite la Teatrul Muzical, la Muzeul de Istorie “Paul Păltănea”, o scurtă oprire de poză la Monumentul Lupoaica, o copie realizată de sculptorul Gheorghe Terescenco în 1992, replică la monumentul Lupa Capitolina din Roma.
Vizitează casa Memorială Alexandru Ioan Cuza și Teatrul Dramatic, și la clădirea impunătoare a Palatului Navigației, construit în 1912 de arhitectul Petre Antonescu. Fă o altă oprire de poză în fața unui monument emblematic în Galați. Realizată în anii 1974-1975, de regretatul tehnician Mircea Roibu, fântâna arteziană cunoscută de gălățeni ca Păpădia, este situată în faţa Casei de Cultură a Sindicatelor.
Pentru o oprire de reflecție, alege biserica fortificată “Maica Precista” despre care se spune că este cel mai vechi lăcaș de cult din Galați, pentru că a fost ridicată în 1643-1647, în timpul lui Vasile Lupu.
3. Cea mai nouă atracție în Galați – Aquapark
Deschis în 31 iulie, parcul cu o capacitate de 3500 de persoane mai are timp să fie explorat până la începutul toamnei.
Sursa foto.adevarul.ro
BONUS: De la plimbat la pozat și apoi scăldat, știm exact de ce ai nevoie la final de zi: saltele confortabile și înalte pentru un somn perfect după o zi încărcată. Somn garantat și liniște în zona în care suntem amplasați, cu un start bun pentru ziua doi de explorat.
Degustări și explorări
Avem o istorie bogată și o istorie recentă care ne laudă preparatele, de la mâncare, la vinuri. Pentru cei care caută să cunoască istoria, cele trei activități de mai jos merg perfect pentru o zi de relaxare în galați.
4. La numai un kilometru de Galaţi (la DN 25 Galaţi-Tecuci) descoperă situl arheologic Barboşi-Tirighina, avanpost roman din sudul Moldovei. Este un monument istoric cu valoare naţională şi internaţională, fiind format dintr-o davă dacică suprapusă de un Castellum roman, delimitate de dealul Tirighina.
Mergi la locație, apoi vizitează obiectivul de mai jos pentru a vedea descoperirile arheologice.
5. Muzeul de Istorie ”Paul Păltănea” din Galați poartă numele clui care a scris „Istoria oraşului Galaţi de la origini până la 1918”, lucrare publicată în 1994, considerată una dintre cele mai bune monografii scrise în România. Este locul unde istoria stă cu an de an la îndemâna ta. Vezi vase și descoperiri de la castrul Tirighina-Barboși, alături de artefacte din paleolitic şi neolitic și reprezentări autentice ale vieții din zonă.
Sursa foto
6. De la Dunăre, la pădure, pentru sport și istorie
Pădurile din jurul Galațiului au istorii aparte. De la cele recente, ca zona de vânătoare a lui Nicolae Ceaușescu, la cele vechi, cu muzeul satului.
- Pădurea Adam este perfectă pentru trasee de mountainbike, așa că odihna bună îți priește ca mai apoi să le poți parcurge. Vezi ce s-a ales de cabana preferată de dictator și prietenii care veneau la partide vânătoare și copaci seculari alături de obiective moderne pentru pescuit.
- Pădurea Gârboavele este o altă oprire, arie naturală protejată, unde puteți vizita Muzeul Satului moldovenesc, Grădina Zoologică și Muzeul Zonei Pescărești. Cele trei locații descoperă ani din istoria zonei, cu o suprafaţă de 230 de hectare, la opt kilometri de oraș.
Descoperă gospodăriile tradiţionale din Corod, Măstăcani, Cavadineşti şi Cahul, ia masa la o cherhana din lemn acoperită cu stuf și vezi singura herghelie din România care creşte cai pur-sânge din rasa Ghidran.
Treci și pe la lăcașul de cult atestat în 1430, Mănăstirea Buciumeni.
Și la final de zi, fă o degustare de vinuri, căci în apropiere se află câteva crame şi podgorii renumite, ca cea din localitatea Nicoreşti. Nicoreştiul a avut mai mulţi proprietari, ca boieriii Catargiu, Sturza, și a fost și în proprietatea mănăstirilor Văratec şi Agapia. (sursa)
Noi te așteptăm la odihnă după o zi plină în camerele unde te poți așeza să notezi poveștile prin care ai trecut, sau poți alege relaxarea unei seri în care rememorezi cei ai văzut la o plimbare prin parc.
Suntem la câteva minute de următorul punct potrivit pentru poze.
7. Turnul de Televiziune, la înălțime.
Cel mai înalt punct de unde poți admira orașul, este o construcție unică în România,a așadar potrivită ca punct de reper și plimbare. Oricum, nu îl poți rata, cu înălțimea sa de aproape 150 m. Turnul oferă o vedere extraordinară și un final de zi perfect, cu admirarea apusului și o masă poate la restaurantul de sus.
12. Strada Domnească – pentru plimbarea înainte de masă.
Cu clădiri opere arhitectonice, vara cu miros de tei si toamna cu frunze de tei car eîmbracă natura, este potrivită romanticilor și celor pe care natura îi pregătește de masă.
8. Grădina Senzorială, unică în România și alte răsfățuri pentru simțuri.
Complexul Muzeal de Științele Naturii ”Răsvan Angheluță” este situat de-a lungul falezei Dunării. Patrimoniul muzeului depășește 60.000 de piese științifice, ordonate pe colecții, include Observatorul astronomic din Galați și Acvariul Galați. Vezi ihtiofauna rară și foarte rară din bazinul hidrologic al Dunării, și fauna Mării Mediterane sau peștii exotici. Iar grădina senzorială de care vorbeam pune la dispoziţie 700 de metri pătraţi în care sunt dispuse 5 grădini verticale cu plante aromatice şi spaţii de relaxare cu şezlong-uri.
Poftă de mâncare sau ceva răcoritor înainte de culcare? Suntem gazdă bună și vă oferim spațiul în care să discutați obiectivele zilei, să revedeți fotografiile și să faceți noi amintiri.
9. De la privit, la pescuit și în cele din urmă, pe apă.
Pentru iubitorii de apă – deși cine vizitează orașul galați va deveni iubitor de apă –
Nu este de ratat nava ” Tudor Vladimirescu”, cea mai veche navă din România, cea mai veche navă cu zbaturi și singura navă cu cilindri oscilanți din Europa.
Nu puteți rata, desigur, ecapada pe Dunăre și vă recomandăm și o trecere cu bacul. Traversarea se efectuează din jumătate în jumătate de oră, din ambele maluri, în intervalul 6:00-22:00.
Iar ca ultimă destinație, tot în județul Galați se află și lacurile Brateș și Vânători. Brateșul este cel mai mare lac de luncă din România, cu o suprafață de 24 km și o adâncime de 3 metri. Iar la Balta Zătun poți vizita complexul care a fost amenajată recent ca un centru de agrement pentru pescuit, cu căsuțe și refugii pescărești, locuri de popas și foișoare de observație.
Mai jos găsești o sugestie de traseu pe jos, la plimbare ca pentru relaxare prin oraș, de la travelwithaspin.ro.
Iar gazda dvs vă salută, cu speranța că v-am dat motive suficiente să ne vizitați, la Galați!
Pentru rezervări în una din cele 72 de camere, vă așteptăm mesajul la
0771 626 075 / 0336 401 158
office@orienthoteliergroup.ro