
Una dintre cele mai importante amintiri, după care dăm notă unei vacanțe sau deplasări, este cea de după somn. E de datoria locurilor care ne primesc să ne facă șederea plăcută și asta începe și se termină cu somnul și calitatea sa. Crezi la fel? Uite câteva sfaturi și secrete pentru somn odihnitor, pe care le-am învățat și noi, ca să ne răsfățam oaspeții.
Somn odihnitor – cum se pregătește, ce poziții are și ce intervine asupra lui
”Dacă îți ia 20 de minute să adormi nu înseamnă neapărat că ai o problemă cu somnul” (Dr. Hadine Joffe, conferentiar in psihiatrie la Harvard Medical School)
Dar în vacanță și deplasare, dacă te pui în pat înseamnă că este deja momentul să dormi, ca să ajungi cât mai repede la ziua următoare și programul său, ca să visezi noi lucruri de făcut sau lucrurile prin care ai trecut. Așa că foiala este exclusă.
Noi ne asigurăm că primirea în pat este una care îndeamnă la somn, cu saltelele speciale, de 40 cm care te fac să pierzi noțiunea timpului și a durerii.
Este printre primele lucruri testate și alese de un loc al relaxării, și contribuie la cocktai-ul de relaxare care mai cuprinde: pernele, așternutul, culoare camerei și luminile, temperatura și ferestrele.
Sunt lucruri gândite ca să ajute să te relaxezi și să adormi.
- Cele 30 de minute – ca regula de mișcare zilnică, cele 30 de minute de seara sunt necesare înainte de culcare pentru a asigura un somn odihnitor și implică activități fără lumina albastră: un duș, stat pe balcon, o tură pe scări sau meditație.
Am pregătit pentru oaspeți acele locuri unde să se destindă, de la duș la canapeaua pentru citit.
2. Îți recomandăm să dormi pe partea stângă. Iar dacă o faci deja, specialiștii spun că probabil îți place să mânânci, iar somnul în această poziție încurajează digestia. Reduce chiar și arsurile, dacă nu ai făcut pauză de 4 ore înainte de somn.
3. Condiția camerei contează pentru somn – de aceea ne asigurăm odată cu perioada de curățenie că aerisim și asigurăm o temperatură perfectă somnului odihnitor.
Știai că pentru somnul perfect temperatura nu este una peste 20 de grade? Corpul se reglează constant pentru starea de repaus și experții recomandă pentru dormitoare o temperatură de 18-19 grade ca mediu plăcut de corp și minte.
4. Patul nu este birou și de aceea nu încurajăm aducerea acestui instrument care înseamnă lucru sau atenție la un ecran mic, albastru, în pat. Am dotat camerele cu birouri pentru lucru, tocmai ca momentul în care mergeți în pat să vă gândiți doar la ce este important: odihna.
5. Calitatea așternuturilor contează și asta o spune nu doar experiența noastră și a specialiștilor, ci și fiecare nou oaspete care ne spune că totul a fost în regulă cu șederea sa.
Ne asigurăm nu doar că sunt curate și proaspete, ci și că au compoziția perfectă pentru pielea sensibilă. Și că mereu sunt ca o pânză albă pe care să poți face și fotografiile preferate și somnul perfect.
De la grija somnului de la hotel, la igiena somnului oricând
Dacă la hotel este obligatoriu să dormi bine ca să simți că vei vrea să revii, acasă poți face mici modificări de rutină care să te asigure de un somn odihnitor.
Acești mici pași fac parte din igiena somnului, un cocnept real despre care vorbește și centrul de diagnostic și tratament Dr.Victor Babeș.
- Menținerea orei de somn, care nu e doar pentru cei mici. La fel de bine ne face tuturor această reglare a orelor de culcare și trezire.
- Asigură-te că ai expunerea la lumină puternică de soare, pentru că reglează nivelul de vitamine, dar și somnul.
- Nud este mai bine. Adică somnul în nud, despre care experții spun că regleză temperatura, bătăile inimii și un studiu a constatat chiar că a îmbunătățit stima de sine.
Aceste reguli pentru igiena somnului ne pot intra în reflex ca regulile de după mai bine de un an de pandemie și le putem face fără să ne gândim la ele, cu puțin exercițiu.
Noi, la Orient Hotel Galați, știm cât de importantă este odihna care începe cu un somn binefăcător. Nu doar pentru vacanță sau pentru lucru cu spor e recomandat, ci și pentru că lipsa somnului bun aduce creșterea riscului de obezitate, apariția de boli ale inimii și diabetului de tip 2.
Iar noi, noi vă așteptăm bucuroși și ne despărțim mai odihniți și mai sănătoși.
Vorbe cu înțelepciunea Orientului, care ne inspiră: ”“În fiecare noapte, când merg la somn, mor. Și dimieața ce vine, când mă trezesc, renasc.” — Mahatma Gandhi,
Pentru detalii şi rezervări, surprize și detalii, vă ajutăm la telefon 0771 626 075 și pe www.orienthoteliergroup.ro