Vacanțele sună tot mai bine în contextul actual, și din experiență știm că nu doriți să cărați multe bagaje care să vă obosească și încurce. Printre cele mai căutate sfaturi pentru călătorie sunt trucurile de împachetare a bagajului ideal: compact, ușor, complet.
Poate sună a contradicție și nu credeți că în ceva de 40*30*20 (dimensiunile pentru avion) se poate asigura necesarul pentru 3 sar și pentru 30 zile, cu aceleași trucuri. Dar am cercetat și adunat sfaturi de la experți în călătorii, pentru ca următoarea dvs aventură (la Galați sau în Grecia) să fie și ușor de dus și ușor de întors, și perfect de purtat.
Cum facem bagajul simplu pentru călătorii de 3 sau 30 de zile
Oricine are nevoie de mai mult de un bagaj este turist, nu calator. – Ira Levin
Nu e nimic în neregulă cu a fi turist, dar a fi călător înseamnă a merge în locuri noi pentru a trăi părți de viață noi, cu noi obiceiuri, descoperiri, oameni și sentimente. Mergem în alte locuri ca să fim în parte și alți oameni și ca să ne îmbogățim cu aceste experiențe.
Iar bagajul face parte din pregătirea noastră pentru a simplifica procesul.
Pașii pentru a face bagajele mai simplu și complet:
1. Așează tot ce vrei să împachetezi pe pat sau o suprafață plană, ca să ai și vizual bagajul final. Asta te va ajuta să vezi cum se combină piesele (e perfect dacă se combină în mai multe feluri) și să vezi ce nu se potrivește cu nimic și sigur nu vei purta.
Nu uitați că teama de a uita ceva în urmă este cea mai comună teamă la călători. Iar lista de la început și geanta pe care o închideți după ce ați bifat-o sunt cele mai simple moduri să scăpați de senzație.
2. Alege culori simple și complementare. E simplu dacă alegi doua culori neutre și le combini cu 3 alte culori sau nuanțe. Multifuncționalitatea este de bază când faci un bagaj, chiar dacă este pe câteva zile sau pe mai multe. Și eșarfele sunt potrivite oricând, orunde pentru un bagaj, pentru că pot schimba un look și te pot proteja și de căldură și de rece.
3. Nu doar culorile trebuie să se potrivească, ci și materialele. Alegeți straturi interioare care să țină de cald și să nu ocupe loc (colanți) sau bluze special concepute pentru alergători sau drumeții, care sunt la fel de ușoare, dar călduroase.
Tip: Unul dintre lucrurile care să nu vă lipsească în bagaj este ”stratul impermeabil”, care poate fi bluză sau jachetă. Va fi acel obiect indispensabil care poate salva călătoria în caz de vreme instabilă.
4. Aplică la împachetare regula 5, 4, 3, 2, 1. Adică limitează-te la 5 perechi de șosete și lenjerie, 4 topuri, 3 fuste sau pantaloni, 2 perechi de pantofi și 1 pălărie/căciulă. Adaugă un costum, sau o rochie dacă o va cere excursia, un costum de baie sau haine de exerciții daca acesta e stilul tău de viață și ești gata, cu 1 pijama, desigur, care să contribuie la odihna din fiecare noapte alături de patul de hotel.
Ce ne aduce lumea astăzi este posibilitatea să avem oriunde, orice. Iar dacă ai nevoie de mai mult decât scrie mai sus, poți repurta hainele după curățare, poți cumpara sau împrumuta.
Tip: Optează pentru tricotaje și țesături care se întind (cum ar fi spandex). Chiar și atunci când aceste țesături se încrețesc, cutele vor dispărea când le agățați. Țesăturile (cum ar fi pânza de in sau bumbac) sunt mai predispuse la încrețire.
5. Alegeți între rularea și plierea hainelor în bagaj.
Dacă ai nevoie de mai mult spațiu în valiză și nu ești îngrijorat de greutate, rulează-ți hainele. Acest lucru va lua mult mai puțin spațiu decât cămășile și pantalonii împăturiți. Dacă nu aveți nevoie de atât de mult spațiu și doriți să mențineți greutatea în jos, împăturiți-vă hainele. Plierea este, de asemenea, mai bună dacă aveți haine predispuse la încrețire.
Bonus: la Hotel Orient oferim serviciul de călcare a hainelor, ca să îți fie mai simplu să împachetezi fără griji.
Tip: pune pantofii de schimb ca primul obiect în bagaj și pune șosetele rulate în ei, pentru a economisi spațiu. La fel poți face cu plasutele de bijuterii sau medicamente.
6. Editați cu cruzime lista de necesar, pentru că una dintre cele mai întâlnite idei preconcepute este că vom purta anumite elemente dar la locație le lăsăm deoparte pentru ceva mult mai confortabil. Poți păstra lista la un minim dacă te gândești la ultima ta vacanță.
„Vă recomand să păstrați un set de articole de toaletă separat ambalat, doar pentru călătorii”, a spus Marie Kondo, autorul cărții „Magia schimbătoare de viață a ordonării: arta japoneză a organizării”. Păstrarea unui set de produse pentru baie deja ambalate vă asigură, de asemenea, că nu uitați o periuță de dinți sau o carcasă pentru lentile de contact pe care le-ați putea folosi în dimineața decolării”, a spus ea.
Același sfat se poate aplica și pentru ”bagajul electronic”. Așa sigur nu vei uita căștile sau încărcătoarele.
7. Purtați mereu pe voi piesele cele mai voluminoase, ca de exemplu puloverul cel mai pufos. Pe lângă o senzație de bine, va lăsa loc în bagaj și vă poate servi ca pernă dacă îl dați jos.
Ș poate nu va fi la fel de confortabil ca la hotel, dar vă va face viața mai uțoară. Noi de exemplu vă așteptăm cu saltele de 40 de cm și perne perfecte pentru a vă reveni după drum.
8. Plănuiește ce vrei să vezi înainte de plecare. Nu doar că vei avea hărțile necesare descărcate, dar vei știi ce să porți, ce tip de bagaj se potrivește călătoriei și de multe ori chiar și vremea o poți cerceta cu ceav timp înainte.
Tip: aduceți cu dvs și un sac sau plasă sau geantă separată pentru haine murdare, pentru a le păstra separat de cele curate.
Si nu uitați: dacă vă îndoiți de un lucru pe care să îl luați, mai bine lăsați-l acasă, dacă nu ați purtat ceva niciodată, sigur nu o veți face în călătorie și nu, chiar nu e nevoie să puneți și a doua pereche de jeanși.
9. Dacă aveți lista de locuri de vizitat și știți vremea, împachetați acele obiecte de care vă veți folosi prima dată cât mai sus. Nu doar că evitați cutele, dar nu trebuie să despachetați tot pentru a ajunge la ele.
Ne asigurăm că la Orient Hotel aveți destul spațiu și dacă doriți să despachetați complet. Camerele mari, confortabile și elegante fac parte din atmosfera care vă face spor, chef sau vă îndeamnă la relaxare.
10. Niciodată nu uitați esențialele pentru sănătate: sticla de apă proprie, crema cu protecție solară sau hidratantă, dezinfectantul și măștile faciale. Sunt lucruri care te mențin pe un drum care să te ducă doar în destinații pe care să le apreciezi și despre care să ai povești frumoase.
Iar la Galați, când vă aflați în trecere, în vacanță sau la lucru, ne angajăm să vă primim cu căldură, atenție și un plus de grjiă la detalii. Pentru că orice călătorie ar trebui să te lase cu o impresie plăcută.
Vorbe cu înțelepciunea Orientului, care ne inspiră: ”A călători – te lasă prima dată fără cuvinte, ca mai apoi să devii un povestitor.”
Pentru detalii şi rezervări la Galați, surprize și detalii, vă ajutăm la telefon 0771 626 075 și pe www.orienthoteliergroup.ro