Declarație accesibilitate

Stare de conformitate

Credem cu tărie că internetul ar trebui să fie disponibil și accesibil oricui și ne angajăm să oferim un site web care să fie accesibil celui mai larg public posibil, indiferent de circumstanță și capacitate.

Pentru a îndeplini acest lucru, ne propunem să aderăm cât mai strict posibil la Ghidurile de accesibilitate a conținutului web 2.1 (WCAG 2.1) ale World Wide Web Consortium (W3C) la nivel AA. Aceste ghiduri explică cum să facem conținutul web accesibil persoanelor cu o gamă largă de dizabilități. Respectarea acestor îndrumări ne ajută să ne asigurăm că site-ul web este accesibil tuturor persoanelor: nevăzători, persoane cu deficiențe motorii, deficiențe de vedere, dizabilități cognitive și multe altele.

Acest site web utilizează diverse tehnologii menite să-l facă cât mai accesibil posibil în orice moment. Utilizăm o interfață de accesibilitate care permite persoanelor cu anumite dizabilități pentru a ajusta interfața de utilizare a site-ului web (interfața cu utilizatorul) și a o proiecta în funcție de nevoile lor personale.

În plus, site-ul web utilizează o aplicație bazată pe inteligență artificială care rulează în fundal și își optimizează în mod constant nivelul de accesibilitate. Această aplicație remediază codul site-ului web, își adaptează funcționalitatea și comportamentul pentru cititoarele de ecran utilizate de utilizatorii nevăzători și pentru funcțiile tastaturii utilizate de persoanele cu deficiențe motorii.

Dacă ați găsit o defecțiune sau aveți idei de îmbunătățire, vom fi bucuroși să aflăm de la dumneavoastră. Puteți contacta operatorii site-ului web utilizând formularul de contact de pe site.

Cititor de ecran și navigare prin tastatură

Site-ul nostru web implementează tehnica atributelor ARIA (Aplicații Internet bogate accesibile), alături de diferite schimbări de comportament, pentru a asigura utilizatorilor nevăzători că vizitează prin citirea ecranului, să înțeleagă și să se bucure de funcțiile site-ului. De îndată ce un utilizator cu un cititor de ecran intră pe site-ul dvs., acesta primește imediat o solicitare pentru a intra în Profilul de cititor de ecran, astfel încât aceștia să poată naviga și opera site-ul în mod eficient. Iată cum site-ul nostru acoperă unele dintre cele mai importante cerințe de citire de ecran, alături de capturi de ecran din consolă cu exemple de cod:

 1. Optimizarea cititorului de ecran: rulăm un proces de fundal care învață componentele site-ului de sus în jos, pentru a asigura conformitatea continuă chiar și atunci când actualizăm site-ul.
  În acest proces, oferim cititorilor de ecran date semnificative folosind setul de atribute ARIA. De exemplu, oferim etichete de formulare precise;
  descrieri pentru pictogramele acționabile (pictogramele rețelelor sociale, pictogramele de căutare, pictogramele cărucioare etc.); îndrumări de validare pentru intrările de formulare; roluri ale elementelor, cum ar fi butoane, meniuri, dialoguri modale (ferestre pop-up), si altele. În plus, procesul de fundal scanează toate imaginile site-ului web și oferă o descriere precisă și semnificativă bazată pe recunoașterea imaginii-obiect ca o etichetă ALT (text alternativ) pentru imagini care nu sunt descrise. De asemenea, va extrage texte care sunt încorporate în imagine, folosind o tehnologie OCR (recunoaștere optică a caracterelor).
  Pentru a activa oricând ajustările cititorului de ecran, utilizatorii trebuie doar să apese combinația de tastatură Alt+1. Utilizatorii cititorului de ecran primesc, de asemenea, anunțuri automate pentru a activa modul Cititor de ecran de îndată ce intră pe site.

  Aceste ajustări sunt compatibile cu toate cititoarele de ecran populare, inclusiv JAWS și NVDA.

 2. Optimizarea navigării prin tastatură: procesul de fundal ajustează, de asemenea, HTML-ul site-ului web și adaugă diferite comportamente folosind codul JavaScript pentru a face site-ul operabil de la tastatură. Aceasta include capacitatea de a naviga pe site-ul web utilizând tastele Tab și Shift+Tab, de a opera meniuri derulante cu tastele săgeată, de a le închide cu Esc, de a declanșa butoanele și linkurile folosind tasta Enter, de a naviga între elementele radio și de casetă de selectare folosind tastele săgeți și completați-le cu bara de spațiu sau tasta Enter. În plus, utilizatorii de tastatură vor găsi meniuri de navigare rapidă și de ignorare a conținutului, disponibile în orice moment făcând clic pe Alt+1 sau ca primele elemente ale site-ului în timp ce navighează cu tastatura. Procesul de fundal gestionează, de asemenea, ferestrele pop-up declanșate, deplasând focalizarea de la tastatură către ele de îndată ce apar și nu permite ca focalizarea să se deplaseze în afara acesteia.

  Utilizatorii pot folosi, de asemenea, comenzi rapide precum „M” (meniuri), „H” (titluri), „F” (formulare), „B” (butoane) și „G” (grafică) pentru a sări la anumite elemente .

Profilurile de dizabilități acceptate pe site-ul nostru web

 • Modul de siguranță pentru epilepsie: acest profil le permite persoanelor cu epilepsie să folosească site-ul în siguranță, eliminând riscul de convulsii care rezultă din animațiile intermitente sau intermitente și combinațiile de culori riscante.
 • Modul cu deficiențe de vedere: acest mod ajustează site-ul web pentru confortul utilizatorilor cu deficiențe de vedere, cum ar fi vederea degradată, vederea în tunel, cataractă, glaucom și altele.
 • Modul cu dizabilități cognitive: acest mod oferă diferite opțiuni de asistență pentru a ajuta utilizatorii cu deficiențe cognitive, cum ar fi dislexia, autismul, CVA și altele, să se concentreze mai ușor pe elementele esențiale ale site-ului.< /li>
 • Modul prietenos cu ADHD: acest mod îi ajută pe utilizatorii cu ADHD și tulburări de neurodezvoltare să citească, să răsfoiască și să se concentreze mai ușor pe elementele principale ale site-ului web, reducând în același timp semnificativ distracția.
 • Mod Blindness: acest mod configurează site-ul web pentru a fi compatibil cu cititoare de ecran precum JAWS, NVDA, VoiceOver și TalkBack. Un cititor de ecran este un software pentru utilizatori nevăzători care este instalat pe un computer și pe un smartphone, iar site-urile web trebuie să fie compatibile cu acesta.
 • Profil de navigare prin tastatură (cu deficiențe motorii): acest profil le permite persoanelor cu deficiențe motorii să opereze site-ul web utilizând tastatura Tab, Shift+Tab și tastele Enter. Utilizatorii pot folosi, de asemenea, comenzi rapide precum „M” (meniuri), „H” (titluri), „F” (formulare), „B” (butoane) și „G” (grafică) pentru a trece la anumite elemente.</ li>

Ajustări suplimentare pentru interfața de utilizare, design și lizibilitate

 1. Ajustări de font – utilizatorii pot crește și micșora dimensiunea acestuia, pot modifica familia (tipul), pot ajusta distanța, alinierea, înălțimea liniei și multe altele.
 2. Ajustări de culoare – utilizatorii pot selecta diferite profiluri de contrast de culoare, cum ar fi deschis, întunecat, inversat și monocrom. În plus, utilizatorii pot schimba schemele de culori ale titlurilor, textelor și fundalului, cu peste 7 opțiuni de colorare diferite.
 3. Animații – utilizatorii epileptici pot opri toate animațiile care rulează printr-un clic pe un buton. Animațiile controlate de interfață includ videoclipuri, GIF-uri și tranziții intermitente CSS.
 4. Evidențierea conținutului – utilizatorii pot alege să sublinieze elemente importante, cum ar fi linkurile și titlurile. De asemenea, pot alege să evidențieze doar elementele focalizate sau plasate cu mouse-ul.
 5. Dezactivarea sunetului – utilizatorii cu dispozitive auditive pot avea dureri de cap sau alte probleme din cauza redării audio automate. Această opțiune permite utilizatorilor să dezactiveze instantaneu întregul site web.
 6. Tulburări cognitive – utilizăm un motor de căutare care este legat de Wikipedia și Wikționar, permițând persoanelor cu tulburări cognitive să descifreze semnificațiile expresiilor, inițialelor, argoului și altele.
 7. Funcții suplimentare – oferim utilizatorilor opțiunea de a schimba culoarea și dimensiunea cursorului, de a folosi un mod de imprimare, de a activa o tastatură virtuală și multe alte funcții.

Compatibilitate cu browser și tehnologie de asistență

Ne propunem să sprijinim cea mai largă gamă de browsere și tehnologii de asistență, astfel încât utilizatorii noștri să poată alege cele mai potrivite instrumente pentru ei, cu cât mai puține limitări posibil. Prin urmare, am muncit foarte mult pentru a putea suporta toate sistemele majore care cuprind peste 95% din cota de piață a utilizatorilor, inclusiv Google Chrome, Mozilla Firefox, Apple Safari, Opera și Microsoft Edge, JAWS și NVDA (cititoare de ecran), ambele pentru Windows și pentru utilizatorii MAC.

Note, comentarii și feedback

În pofida eforturilor noastre de a permite oricui să ajusteze site-ul web la nevoile sale, pot exista în continuare pagini sau secțiuni care nu sunt complet accesibile, sunt în curs de a deveni accesibile sau lipsesc o soluție tehnologică adecvată pentru a le face accesibil. Totuși, ne îmbunătățim în mod continuu accesibilitatea, adăugând, actualizându-i și îmbunătățim opțiunile și caracteristicile sale și dezvoltăm și adoptăm noi tehnologii. Toate acestea sunt menite să atingă nivelul optim de accesibilitate, în urma progreselor tehnologice. Pentru orice asistență, vă rugăm să ne contactați.