Galați, orașul Dunării albastre, cunoscut cândva și sub denumirea de Orașul Teilor, se dezvăluie turiștilor prin bijuteriile sale arhitecturale, prin bisericile monument istoric, prin muzee, parcuri și grădini, dar și prin atracțiile naturale din împrejurimi. Iti recomandăm câteva dintre cele mai impresionante obiective turistice, pe care să le ai în vedere neapărat atunci când vei proiecta călătoria în orașul de la marginea Dunării.
Faleza Dunării
Este una dintre zonele reprezentative ale Galațiului si se intinde pe o lungime de aproximativ 4 km. Loc de promenadă pentru toți, unde au loc frecvent concerte muzicale și întreceri sportive (concertele "La Elice" și Crosul Copiilor). Reprezintă aproape singura zonă unde s-au valorificat resursele pentru agrement. Oferă un mare potențial de relaxare și agrement prin spații verzi. Este "populată" de multe monumente din fier vechi, originale. La malul falezei inferioare sunt multe vaporașe transformate în restaurante. Faleza este parte integrantă din viața locuitorilor orașului, fiind terenul de sport în aer liber pentru iubitorii de mișcare, dar și loc de inspirație pentru fotografii amatori sau profesioniști. Faleza este accesibilă în orice anotimp și ocazional se organizează aici diferite evenimente: concerte, expoziții, întreceri sportive.
Turnul de Televiziune din Galați
Pe un promontoriu cu o privelişte impresionantă din partea de sud a oraşului, în cartierul Dunărea, poate fi vizitată o capodoperă a ingineriei moderne: turnul de televiziune. Înalt de aproape 150 de metri, el domină oraşul şi oferă o vedere extraordinară a cursului Dunării şi a munţilor Dobrogei.Construcţia a fost finalizată în 1978. Urcatul în vîrful turnului se poate face doar cu liftul. Foarte aproape de turn (pe o rază de doar 200 de metri) se află plaja Dunărea, Sala Polivalentă, stadionul „Dunărea” şi complexul de tenis ICMRS.
Complexul Muzeal de Științele Naturii ”Răsvan Angheluță”
Denumit deasemeni Grădina Botanică sau Parcul Dendrologic, conține planetariul cu diametrul cupolei de 7 metri, aici putând fi vizionate diferite proiecții ("Sistemul Solar", "Giganții Sistemului Solar", "Nebuloase și Roiuri stelare"), astfel încât publicul vizitator să poată călători imaginar în toate colțurile Universului; de asemenea, în cadrul planetariului se desfășoară și foarte multe programe educaționale, bune exemple fiind Astroclubul "Călin Popovici", dar și Programul Educațional "Să cunoaștem Soarele", adresat elevilor claselor V-XII. Acvariul are ca tematică ihtiofauna rară și foarte rară din bazinul hidrologic al Dunării, fauna Mării Mediterane și pești exotici.Grădina Botanică domină malul stâng al Dunării, ocupând o suprafață de 18 hectare.
Biserica fortificată „Sfânta Precista”
Este construcția cea mai veche din Galați, fiind sfințită ca lăcaș de cult în septembrie 1647, în timpul domnitorului Vasile Lupu. Biserica a fost închinată Mănăstirii Vatoped de la Muntele Athos. La ridicarea bisericii au fost folosite materialele existente la fața locului: piatră de la Barboși, lemnul din pădurile de pe platforma Covurluiului, cărămidă și var, nisip de pe plajele Dunării etc. Arhitectura bisericii este românească și prezintă unele elemente specifice: turnul-clopotniță este prevăzut cu metereze, putând fi folosit pentru observarea Văii Dunării, iar în caz de nevoie devenea fortificație de apărare. Turnul, format din două niveluri, este prevăzut cu o cameră pentru ascunderea valorilor, cu două metereze și o ușă de acces, probabil, spre un balcon. Al doilea nivel era prevăzut cu ferestre și metereze. Un alt element de apărare la "Precista" este podul întărit, alcătuit din două părți, una deasupra naosului și a doua deasupra altarului. Podul este prevăzut cu 28 de metereze. În zidărie, printre rândurile de cărămidă, este folosită piatra, tehnica nefolosită la alte biserici moldovenești ridicate în aceeași perioadă. Biserica ,,Precista" a suportat toate vitregiile vremurilor, fiind arsă în 1711 de către otomani, distrusă în războaiele ruso-otomano-austriece din 1735-1739 și 1769-1774. În 1821, otomanii distrug și jefuiesc iar locașul. Biserica a fost refăcută și restaurată în 1829 și-n 1859. S-a făcut o restaurare și între anii 1953-1957 după care, biserica a fost transformată în muzeu. În perioada 1991-1994, biserica ,,Precista" a fost restaurată iar și a fost redată cultului ortodox. Se spune ca există un tunel secret pe sub Dunăre de la biserică până pe malul celălalt al fluviului pentru a putea ascunde bunurile și a scăpa de atacurile vrăjmașilor.